OVO JE NAJUČINKOVITIJI LIJEK ZA KAMEN U BUBREGU: OLAKŠAJTE ŽIVOT, RIJEŠITE SE BOLOVA!

Svako ko je ikada imao kamen u bubregu zna da je to veoma bolno stanje, pogotovo dok je kamen u mokraćovodu, cevi koja vodi iz bubrega u mokraćnu bešiku

Čak i nakon što je u bešici, kamen mora proći kroz mokraćnu cijev. Kako muškarci imaju dužu mokraćnu cijev, imaju mnogo veći problem s ovim i ljekari često taj proces nazivaju “muškim porođajem”. Zato je dobro znati recepte poput ovog, koji mogu na prirodan način pomoći u rastapanju kamena prije nego što izazove toliko problema.

Kamenje u bubregu je depozit minerala – obično neki oblik kalcijuma kao što su kalcijum oksalat – nakupljeni u bubrezima i mogu formiraju kamenčiće poput šljunka unutar samih bubrega. Pozicioniranje je sve kada je u pitanju kamen u bubregu: kamen može ostati u bubregu sedmicama, mjesecima ili čak godinama da osoba nema nikakve simptome. Međutim, ako kamen krene prema mokraćovodu, može se pojaviti ekstreman bol u leđima, bokovima ili krvava ili zamućena mokraća.

U tom trenutku, doktori će pokušati da istjeraju kamen kroz mokrenje uz velike količine tečnosti i analgetike kako bi bol bio podnošljiv. Međutim, neko kamenje može biti preveliko pa je potrebna operacija za uklanjanje. Treća mogućnost je kombinovanje tečnosti za potiskivanje kamenja, ali uz upotrebu lijeka poput ovog preporučenog u nastavku, kako bi se kamen razbio te ga je na taj način lakše izbaciti iz tijela.

Lijek za kamen u bubregu

Sastojci:

1 šolja čistog javorovog sirupa
250 grama ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 grama limuna (s korom)
250 grama peršunovog korijena
250 grama sirovog organskog meda
med
persun

Priprema:

Očistite dobro limun i isjecite ga na komade zajedno s korom, a zatim ga stavite u blender. Izmiksajte ga.
Zatim, očistite i peršunov koren, isjecite ga na komade i dodajte u blender gdje je već izblendan limun.
Zatim dodajte javorov sirup, med i maslinovo ulje i još jednom sve izblendajte dok ne dobijete glatku, dobro izmješanu smjesu.

Možete ovo odložiti u hermetički zatvorenu teglu i držati u frižederu.

Kako koristiti?

Uzmite jednu kašiku smjese svako jutro na prazan želudac i pijte puno tečnosti tokom dana.

Kako sirup djeluje?

Glavni aktivni sastojak je limun; korišćenje limuna je izvrsno za liječenje kamena u bubregu, jer podiže kiselost urina i otapa kalcijumski bubrežni kamenac.

Peršun je takođe vrlo važan, jer je prirodan diuretik koji će vam pomoći u proizvodnji urina i ispiranju bubrega.

Med je takođe važan jer djeluje umirujuće na nadraženu oblogu vašeg mokraćovoda, a takođe pruža i snažnu antibiotičku zaštitu, a javorov sirup čini lijek ukusnim.

Dakle, ako imate problema s kamenom u bubrgu, razmislite o korišćenju ovog prirodnog kućnog lijeka za otapanje cijelog ili barem dijela kamena kako bi lakše prošao. Ima izvrstan ukus zbog meda i javorovog sirupa, a zaista je efikasan u lečenju ovog bolnog stanja i to ga čini podnošljivijim.

novi.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*